MENU

Monsanto και Syngenta.Συγχώνευση πραγματική κόλαση!.


Η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων και πέμπτη σε παραγωγή φυτοφαρμάκων ανακοίνωσε σχέδιο για τη μέγα-συγχώνευση με το χημικό γίγαντα Syngentaτη μεγαλύτερη εταιρεία φυτοφαρμάκων παγκοσμίως. Αυτή η μέγα-συγχώνευση δίνει στη Monsanto μια σχεδόν μονοπωλιακή θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στο έλεγχο της γεωργικής παραγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας.

Δεδομένου ότι τα φυτοφάρμακα της Syngenta είναι η κύρια αιτία για τη παγκόσμια μείωση του πληθυσμού των μελισσών στον κόσμο μία τέτοια συνεργασία, θα είναι μία πραγματική κόλαση


Τα καλά νέα είναι ότι, δεδομένου ότι η Monsanto είναι μια αμερικανική εταιρεία και η Syngenta είναι Ελβετική, οι ρυθμιστικές αρχές αντιτράστ τόσο στις ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν αυτή τη μέγα-συγχώνευση. 75000 μέλη της οργάνωσης SumOfUs έχουν ήδη μιλήσει για τη συμφωνία.

Η Monsanto έχει ήδη τόση δύναμη στην αγροτική παραγωγή ώστε οι αγρότες σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους και φυτοφάρμακα της.






Η συγχώνευση της Syngenta θα καταστήσει τη Monsanto ακόμη δυνατότερη προωθώντας στους μικρούς αγρότες τους αγροτική παραγωγή με γενετικά τροποποιημένους σπόρους και αγροτικά προϊόντα εμποτισμένα με φυτοφάρμακα.