MENU

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!! ΈΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ… ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ “ΦΤΥΝΟΥΝ” ΤΙΣ ΗΠΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ISIS ΚΑΙ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ

Μετά την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ που κάλεσε τη Ρωσία να τη βοηθήσει προκειμένου να εξουδετερώσει την απειλή των τζιχαντιστών,
τώρα βοήθεια από τη Μόσχα ζητούν και οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) για να καταπολεμήσουν αφενός τον ISIS, αλλά και την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, η οποία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη, καθώς οι Κούρδοι της Συρίας έως τώρα πόνταραν μόνο στη βοήθεια από τις ΗΠΑ και αυτή ήταν σημαντικά περιορισμένη, αφενός γιατί οι τζιχαντιστές εξυπηρετούσαν τα σχέδια της Ουάσιγκτον και αφετέρου γιατί η Τουρκία θεωρεί τους Κούρδους εχθρούς και προκειμένου να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τις βάσεις της είχε θέσει ως όρο να μην βοηθηθεί το YPG.
«Η Ρωσία μπορεί να παράσχει βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Αλ Νούσρα, της Αλ Κάιντα δηλαδή», δήλωσε ο γενικός διοικητής του κουρδικού στρατού των ανταρτών (YPG) στη Συρία Sipan Hemo, στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Η δήλωση αυτή έγινε λίγες μόνο ώρες μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας κατά θέσεων των τζιχαντιστών κατόπιν βέβαια αιτήματος της κυβέρνησης της Δαμασκού. «Θέλουμε η Ρωσία να μας παράσχει αεροπορική υποστήριξη, όπως και όπλα να πολεμήσουμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε ο Sipan Hemo στο Sputnik.
«Μπορούμε να οργανώσουμε μια αποτελεσματική συνεργασία με τη Ρωσία πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ρωσία δεν πρέπει να αναμετρηθεί μόνο με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, αφού δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Και οι δύο είναι βραχίονες της Αλ Κάιντα και αμφότερες πρέπει να εξοντωθούν», σημείωσε.
Όπως είπαμε η στάση αυτή των Κούρδων είναι μείζονος σημασίας, αφού μέχρι να εκδηλωθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία λογαριάζονταν ως οι μοναδικοί αποτελεσματικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή. Φαίνεται όμως τώρα πώς «φτύνουν» τους Αμερικανούς, λόγω της ολιγωρίας τους (;) στο θέμα των τζιχαντιστών και στρέφονται και αυτοί στη Μόσχα.

Οι Κούρδοι της Συρίας ελάμβαναν περιορισμένη βοήθεια από τις ΗΠΑ εξαιτίας και της Τουρκίας, που τους θεωρεί απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα. Στην περίπτωση ωστόσο που η Ρωσία ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των Κούρδων και αρχίσει να τους προμηθεύει με όπλα τότε οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν έναν σημαντικό σύμμαχος στην περιοχή.
Θα πρόκειται δηλαδή για μία συντριπτική ήττα των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία σαφώς πλήττεται για δεύτερη φορά στο θέμα της Συρίας. Αυτή τη φορά όμως οι Ρώσοι έδρασαν με τέτοιο τρόπο που η Ουάσιγκτον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μη έχοντας περιθώρια ελιγμών, αλλά αναγκαζόμενη να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα.
Κι αυτό γιατί η Ρωσία αφενός δημιούργησε μία no-fly-zone και με τις αεροπορικές δυνάμεις που μετέφερε σε χρόνο «dt» θα συντρίψει τους τζιχαντιστές και αφετέρου έχει επιβάλλει έναν θαλάσσιο αποκλεισμό ανοιχτά της Συρίας μεταφέροντας ισχυρές ναυτικές δυνάμεις, βάζοντας στο παιχνίδι και την Κίνα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα φρόντισε από το βήμα του ΟΗΕ να εκθέσει τις ΗΠΑ, να τις συνδέσει ευθέως με την δημιουργία του ISIS και τη δράση της Αλ Κάιντα και να κάνει ακόμη και τον στενό σύμμαχο της Ουάσιγκτον, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντείβιντ Κάμερον να λέει πώς οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Συρία μπορούν να αποδειχθούν «μακροπρόθεσμα θετικοί».

http://www.makeleio.gr/?p=449476