MENU

Χαίρονται γιατί έγιναν οι καλύτεροι «πελάτες» των δανειστών

«Με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο όλα έγιναν πιο εύκολα». Τάδε έφη Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος αποθεώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει ότι είχε τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό
 να «κάνει κάτι με τον Γιάνη Βαρουφάκη γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του και να υπάρξει συμβιβασμός».

Μάλιστα, λέει ότι όταν η Ελλάδα βγει από τα μνημόνια θα πιει ένα μπουκάλι ούζο που του έκανε δώρο ένας Έλληνας φίλος του.

Οι Συριζαίοι πανηγυρίζουν μόλις άκουσαν τον Γερούν να λέει όλα αυτά τα όμορφα λόγια. «Είδατε εμείς που τα καταφέραμε, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν;»

Αυτά λένε και χαίρονται οι αριστεροί. Σαν εκείνον τον Παπαδόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήριζε φασίστες τους ΠΑΜΕτζήδες κι έλεγε ότι όταν αυτός ήταν στο ΚΚΕ προέτασσε τα στήθη του για να υπερασπιστεί τους αγώνες. Μιλάμε για γελοία αριστερά ανθρωπάκια που κάνουν ότι ξέχασαν τα ΚΝΑΤ, το ξύλο στα αμφιθέατρα, τους τραμπουκισμούς στους δρόμους και τώρα στεναχωρήθηκαν γιατί κάποιος συνδικαλιστής χτύπησε το χέρι στο γραφείο της δύσμοιρης Έφης Αχτσιόγλου.

Και πανηγυρίζουν για τα λεγόμενα του Ντάισελμπλουμ αυτοί που κατηγορούν ακόμη και τώρα όποιον έχει αντίθετη άποψη λέγοντάς του ότι υποστηρίζει το σύνθημα «Γερά Γερούν».

Πόσο ανόητοι και υποκριτές. Το αριστερό «Κράτα γερά Γερούν» είναι καλύτερο από των άλλων. Και το «όλα ήταν πιο εύκολα μ’ αυτούς» είναι καλύτερο από το forget it Giannis, Antonis κ.λπ.

Χαίρονται γιατί έγιναν οι καλύτεροι «πελάτες» των δανειστών, και χαίρονται γιατί έτσι κρατάνε την εξουσία τους, έτσι διατηρούν τις καρέκλες και πανηγυρίζουν γιατί έχουν στα χέρια τους δύναμη. Ο Γερούν έγινε ο καλύτερος φίλος αυτών που έβλεπαν τους δανειστές κι έφτυναν στον κόρφο τους, αυτών που μετακίνησαν τις διαπραγματεύσεις από τα υπουργεία στα ξενοδοχεία.

Αλλά τι να πει κανείς. Υπάρχουν ακόμη υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται… υπερήφανοι για την ψήφο τους, για τον Αλέξη που είναι καλό παιδί και αντιστέκεται, για τον Ευκλείδη που είναι αυθεντικός, για όλους εκείνους τους αριστερούς που χτυπούν οι δανειστές αλλά αυτοί αντέχουν και αγωνίζονται για την Ελλάδα. Όσο υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες τόσο ο Γερούν θα γελάει μαζί μας.

Αναρτήθηκε από kapistrinews