MENU

Η ανύπαρκτη Μακεδονική εθνότητα και το ξεθώριασμα της Ελληνικής ταυτότητας

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη.ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.Η αρχαία Μακεδονία εκφραζόμενη από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία Ελληνική γλώσσα μεγαλούργησε σε όλο τον αρχαίο κόσμο και έδωσε Eλληνική ταυτότητα σε όσους την αποδέχτηκαν.
 Η Μακεδονία πλέον ήταν η Ελλάδα. Δεν είναι “Ελληνική” η Μακεδονία, είναι Ελλάδα.
Η ταυτότητα ενός λαού δεν είναι κάτι μόνιμο, αλλά κάτι που ιστορικά εξελίσσεται και μεταλλάσσεται. 
Έτσι η Ελληνική ταυτότητα που κληρονόμησε το Βυζάντιο απο την Μακεδονία Ελλάδα στην πορεία της συμπεριέλαβε τον χριστιανισμό, κάτι που μέχρι και τώρα συνεχίζεται.

 Η ταυτότητα έχει συνέχεια, εξέλιξη, διαδοχή ακόμη και αντιπαλότητα, είναι δηλαδή κάτι ζωντανό. Αρχαία Μακεδονία και Θράκη περιορίστηκαν με πολέμους στη σημερινή Ελληνική επικράτεια ενώ οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις δεν υπάρχουν πια. Μακεδονία και Θράκη παραμένουν γνωστές πλέον ως γεωγραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας με διαφορετικές τοπικές παραδόσεις και δεν είναι καθόλου μειονότητες. 
Οι αρχαιολόγοι μπορεί να ασχολούνται με έρευνες που αφορούν την αρχαία Ελλάδα και πως τα διάφορα Ελληνικά φύλα ενσωματώθηκαν αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την Ελληνική ταυτότητα διαμέσου της ιστορίας αιώνων, η οποία βασίζεται μόνο σε μία γλώσσα, την Ελληνική και τη μετεξέλιξή της. Γλώσσα, πολιτισμός και ιστορική εξέλιξη δίνουν την ταυτότητα.

Χάριν της διεθνούς αναγνώρισης της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμού για τον καθένα, δεν μπορεί να υλοποιούνται κρατικά χαρακτηριστικά, στα οποία υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι, όπως η γεωστρατηγική και τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα ή η έξοδος της ΠΓΔΜ στο Αιγαίο, τα κοιτάσματα ή ο αλυτρωτισμός, θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν γραπτώς, πριν η Ελλάδα φέρει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ στην Ελληνική βουλή, διότι αυτό τελικά μετράει και τίποτα προηγούμενο.

Μια ΠΓΔΜ και μια Αλβανία μπορεί να προκαλέσουν κρίση ταυτότητας στην Ελλάδα, από τη στιγμή που κανένα μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ δεν προστατεύεται με κάποιο μηχανισμό από ένα άλλο. 
Η Τουρκία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Η είσοδος της Αλβανίας και τώρα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν υπογραφεί σύμφωνα μη επίθεσης θα είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την πορεία του ονόματος για την ΠΓΔΜ.

ΤΟ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Η Γιουγκοσλαβία πριν διασπαστεί σε καντόνια και σε κράτη, είχε πολλά οικονομικά προβλήματα
Σε αυτά στη συνέχεια προστέθηκαν τα εθνικιστικά, τα οποία έφεραν τη διάσπαση της. Αυτή τη στιγμή η Σερβία φαίνεται περικυκλωμένη από εχθρικές χώρες, όπως η Αλβανία και η ΠΓΔΜ. Η Αλβανία έχει μπεί στο ΝΑΤΟ και τώρα επιζητείται να μπεί και η FYROM. Την τεχνική του πνιγμού την εφαρμόζουν πολύ συχνά οι ΗΠΑ, ενώ όμως όλα δείχνουν πως τα πάντα γίνονται κατά της Σερβίας, στην πραγματικότητα γίνονται κατά “σύμπτωση” και κατά της Ελλάδας, η οποία δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της και έχει κοιτάσματα μεγαλύτερα από της Βενεζουέλας που χρεοκόπησε και απο τη Σερβία που τα έχασε…

Η Ελλάδα οδηγείται σε διάσπαση  με το τρόπο που έγιναν τα πράγματα στην Γιουγκοσλαβία. 
Μετά την προσχεδιασμένη πτώχευση, που έσκασε στον Καραμανλή, τα μνημόνια χωρίς κούρεμα του χρέους και τα κόκκινα δάνεια, ακολούθησαν μεταρρυθμίσεις που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη, που αποτελούσε τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας. 
Στο πρώτο αυτό ξεθώριασμα της Ελληνικής ταυτότητας, που έχασε τις άμυνες της, προστέθηκε το μεταναστευτικό που ισχυροποίησε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και των νησιών στα ανατολικά σύνορα, ενώ ο Τσίπρας μίλησε για αναβάθμιση της συνθήκης της Λωζάνης μπροστά στον Ερντογάν και σε δέκα εκατομμύρια Έλληνες!

Το ξεθώριασμα της Ελληνικής ταυτότητας ενισχύθηκε από την απουσία προστασίας των συνόρων που μεγιστοποιήθηκε επι Καμμένου, από τη μη λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας και από την απουσία κάθε δραστηριότητας, που να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Η Θεωρία του Σόκ δεν εφαρμόστηκε πρώτη φορά επί μνημονίων. Είχε προηγηθεί η επταετία της χούντας των αδελφών συνταγματαρχών και η προδοσία της Κύπρου που συνεχίζεται. 
Πόσες φορές αυτή η Ελλάδα να επανασυναρμολογηθεί, όταν μπαίνει κάθε τόσο πιο βαθειά σε γύψο και ποιοί θα το κάνουν αυτό; Αυτοί που έφεραν διαχρονικά τη χώρα μας εδώ ή αυτοί που δοκίμασαν και απέτυχαν;
Το τελευταίο χτύπημα αποσταθεροποίησης της χώρας μέσω αλλαγής ταυτότητας έρχεται μέσω ΠΓΔΜ με τη σύμπραξη όλου του πολιτικού συστήματος και με ευθύνη κυρίως αυτών, που χρεοκόπησαν χώρα και Εκκλησία (του Καραμανλή και του Ιερώνυμου).
 Αν η ΠΓΔΜ και η Αλβανία μελλοντικά επιτεθούν στην Ελλάδα όντας και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, δεν θα υπάρχει τίποτα να τις εμποδίσει, ούτε τα δύο σώματα στρατού που διαλύθηκαν ούτε το ΝΑΤΟ, όπως επί χρόνια γίνεται με την Τουρκία.

Η διάνοιξη του Αξιού για να βγει η ΠΓΔΜ και η Αλβανία στο Αιγαίο θα αυξήσει την πολλαπλότητα και την ισχύ των χτυπημάτων. Δεν είναι τυχαία η κατασκευή τάφρου βάθους επτά μέτρων στον Έβρο, από την Αλεξανδρούπολη ως τη Βουλγαρία επι στρατηγού Φράγκου.

Το όνομα Άνω Μακεδονία για έναν ανθέλληνα σαν τον Κοτζιά και τον Τσίπρα δεν έχει κανένα νόημα να δοθεί στην ΠΓΔΜ. Από την Άνω Μακεδονία, που ήταν στην Ελλάδα ξεκίνησε η Μακεδονική δυναστεία.
 Δεν το ήξεραν αυτό οι σύμβουλοι μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν το πρότειναν; Στο Σκοπιανό δεν υπάρχουν διπλωματικά λάθη όπως μπορεί να ακουσθεί, υπάρχει προδοσία.

ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με όσα σας προανέφερα, είναι σαφές ότι Μακεδονία σημαίνει Ελληνική γλώσσα, Ελληνικός πολιτισμός και Χριστιανισμός. Σημαίνει και Ελληνική παράδοση. 
Δεν είναι σημαντικό ότι οι Μακεδόνες ήταν Δωριείς και αποτελούσαν Ελληνικό φύλλο, σημασία έχει πως ότι και να ήταν, όπως και οι Θράκες στο τέλος χρωματίστηκαν Έλληνες και παρέμειναν έτσι επί χιλιάδες χρόνια.

Η ΠΓΔΜ δεν έχει καμιά σχέση με τη Μακεδονία (την Ελλάδα δηλαδή) σαν λαός ή σαν έθνος πλην της αρχαίας γεωγραφικής, που μετά απο χιλιετίες έχει χαθεί. Η ΠΓΔΜ δεν έχει επίσημη γλώσσα καν τα Ελληνικά (αυτή είναι η Μακεδονική γλώσσα πλέον). 
Η ΠΓΔΜ δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτός μίλαγε Ελληνικά, αυτoί που ζούν εκεί όχι. H Βόρεια και η Νότια Κορέα μιλούν Κορεάτικα…

ΠΓΔΜ – ΝΙΜΙΤΣ
Είναι ακατάλληλο ο Νίμιτς να αποδίδει Μακεδονική εθνότητα (ή και εθνικότητα) και Μακεδονική γλώσσα στη FYROM. Μακεδονία υπάρχει πλέον ΜΟΝΟ γεωγραφικά και ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. 
Είναι απαράδεκτο να θέλει να μας μπλέξει με το ζόρι σε αλυτρωτικά παιγνίγια ενώ η αλήθεια φωνάζει.
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, η Μακεδονία όπως και η Θράκη είναι Ελλάδα. Αν στη FYROM υπάρχει πρόβλημα ταυτότητας η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να το λύσει. Ο Νίμιτς δημιουργεί προσχήματα για το μέλλον. Αυτό κάνει.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Καμμία. Κράτει όλα και παραίτηση της κυβέρνησης. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα πρέπει πλέον να αλλάξει. Έχει καεί.

Αναρτήθηκε από kapistrinews