MENU

«Από μικρή αιτία»: Η ιστορία που επαναλαμβάνεται λίγο πριν από νέα παγκόσμια αναμέτρηση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως Δύση και Ρωσία -ή αλλιώς οι υπέρμαχοι ενός παγκοσμιοποιημένου πολυπολιτισμικού κόσμου χωρίς σύνορα
 με εκείνους του ισχυρού έθνους-κράτους με θρησκεία και οικογένεια- δεν πρόκειται να τα βρουν σε βάθος χρόνου, με μία «μικρή αιτία» να ανάβει το φιτίλι!

Η παγκόσμια ένταση που εδώ και πολύ καιρό κυοφορείται και τροφοδοτείται με εκατέρωθεν κινήσεις και ενέργειες, μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, φαίνεται να πλησιάζει στην κορύφωσή της, ενώ στρατιωτικά πάντα παραμένουν «καυτά» τα μέτωπα σε Μέση Ανατολή (Συρία) και Ανατ. Ευρώπη (Ουκρανία).

Οι δυνάμεις της Δύσης (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ) φαίνεται να συνασπίζονται απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, φαινομενικά, τόσο με αφορμή την στάση του Κρεμλίνου στο Συριακό (υπέρ Άσαντ), όσο και με τα γεγονότα των προηγούμενων ετών στην Ουκρανία, με την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και του παρόντος χρόνου, με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, η οποία φέρεται να χρησιμοποιείται ως αφορμή για περαιτέρω κλιμάκωση και ρήξη.
Συνήθως οι μεγάλες συγκρούσεις ξεκινούν από ασήμαντα γεγονότα, όπως, για παράδειγμα, όταν, στις 28 Ιουνίου του 1914, στο Σεράγεβο δολοφονήθηκε ο διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αρχιδούκας, Φραγκίσκος Φερδινάνδος. Ακολούθησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Μένει η Ρωσία να αρνηθεί οριστικά και αμετάκλητα (αν δεν έχει ήδη αρνηθεί) την παράδοσή της στα σχέδια της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία θα αλλάξει τις μορφές διακυβέρνησεις, όπως τις γνωρίζαμε, αντικαθιστώντας τις με ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας και… «ασφάλειας» και φυσικά έναν διεθνιστή Πλανητάρχη στην κορυφή.
Το διεθνές σκηνικό που διαμορφώνεται δεν αφήνει περιθώρια. Το «κουβάρι» που ολοένα και ξετυλίγεται, παραπέμπει σε προετοιμασία πολέμου, την ώρα που ο Πούτιν ετοιμάζεται να επανεκλεγεί στην Ρωσία, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην άλλη πλευρά.
Πράγματι οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα από «μικρή αιτία»
Η Δύση από τη μία πλευρά του «ποταμού», με «ναυαρχίδα» στην παρούσα φάση την Βρετανία στην Ευρώπη (και μέρος της Κίνας στην προώθηση των παγκόσμιων σχεδίων της, διαβάστε ΕΔΩ) και η Ρωσία από την άλλη πλευρά, δεν δείχνουν διατεθειμένες να υποχωρήσουν στις θέσεις τους.
Οι σχέσεις Λονδίνου και Μόσχας δείχνουν να οδηγούνται σε ολική ρήξη.  Οι δύο πλευρές δεν έχουν περιοριστεί στην αποπομπή των διπλωματών, καθώς ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον κάλεσε την Μόσχα «να το βουλώσει», ενώ σε κοινή τους δήλωση οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, στοχοποίησαν την Ρωσία ως υπεύθυνη για την περιβόητη δολοφονική απόπειρα του Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος θεωρείται «αντίπαλος» του Βλαντίμιρ Πούτιν, και της κόρης του.
Τι συμβαίνει με τον Τραμπ;
Οι Ντόναλντ Τραμπ, Εμανουέλ Μακρόν, Τερέζα Μέι και Άνγκελα Μέρκελ αναφέρουν ότι οι τέσσερις χώρες τους καταδικάζουν «με απέχθεια» την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.
Οι Δυτικοί δείχνουν την Ρωσία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήκει στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο με τον Πούτιν.
Αυτό επαληθεύεται εύκολα, αν κάποιος παρατηρήσει τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε ΗΠΑ και Ρωσία, αυτή την στιγμή.
  • Μείωση φόρων εις βάρος της Ατζέντας 2030
  • Ενίσχυση του πατριωτικού αισθήματος
  • Στήριξη της οικογένειας
  • Ενδυνάμωση της Θρησκείας
Στα μάτια της κοινής γνώμης όμως οι δύο ηγέτες οφείλουν να φαίνονται αντίπαλοι, ειδάλλως το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ θα μαζεύει δικαιολογίες, προκειμένου να οδηγήσει τον Ν.Τραμπ στην έξοδο.
Άλλωστε, έχετε παρακολουθήσει τις κατηγορίες που προσάπτουν στον Αμερικανό ηγέτη σε σχέση με την φερόμενη «συνεργασία του με την Ρωσία, προκειμένου να εκλεγεί εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον» και του Βαθέος Κράτους των παγκοσμιοποιητών (Ομπάμα, Ρότσιλντ, Σόρος κτλ.).
Εξάλλου, η παραδοσιακή σχέση αντιπαλότητας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα από τον Τραμπ, προκειμένου να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα, σε περίπτωση που απειληθεί οριακά η εξουσία του στον Λευκό Οίκο.
Βρετανία, ο «λαγός» της Νέας Τάξης
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, προχώρησε σε μία δήλωση που ρίχνει λάδι στη φωτιά.
«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι. Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε ο Βρετανός υπουργός.
Η Βρετανία μπήκε μπροστά και έδωσε την ευκαιρία στο ΝΑΤΟ, τον βασικό στρατιωτικό αντίπαλο της Ρωσίας, να τοποθετηθεί.
Ο Γενικός Γραμματέας, Γενς Στόλτενμπεργκ, αυτός που μας καλεί να τα βρούμε με τους Τούρκους για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, που κρατούνται, κάλεσε την Ρωσία «να αλλάξει συμπεριφορά», «διότι δεν έχει τίποτε να κερδίσει», τονίζοντας «την παράνομη εισβολή και κατοχή», όπως ονομάζει την δίκαιη προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, «τις επαναστατικές ομάδες στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς και την παρουσία στρατευμάτων στην Μολδαβία και την Γεωργία».
Ταυτόχρονα, προκειμένου να παραστήσει τον «ειρηνοποιό», κάλεσε τις βρετανικές αρχές να ενεργήσουν «κατά αναλογικό και μετριοπαθή τρόπο».
Η Ρωσία για αρχή θα απελάσει διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου από το έδαφός της, ενεργώντας με μετριοπαθή τρόπο.
Η συνέχεια όμως ενδέχεται να είναι… «απρόβλεπτη»! Από «μικρή αιτία»...
Αναρτήθηκε από kapistrinews